TANZOLYMP

A 2019. február 14-18. között Berlinben megrendezett TANZOLYMP Nemzetközi Táncfesztiválon Ruip Katica klasszikus/neoklasszikus tánc kategóriában 1. helyezést ért el. (A rosszul őrzött lányból Lisa szólójával és a Párizs lángjai női variációjával vett részt a megmérettetésen, felkészítő balettmestere Radina Dace) Teljesítménye alapján lehetőséget kapott a bemutatkozásra a Theater des Westensben 2019-ben megrendezett gálán, valamint egyhetes ösztöndíjat nyert Svájcba, a Zürichi Táncakadémia mesterkurzusára is.

Növendékünk sikeres szereplése az opera.hu-n is megjelent:

Újabb nemzetközi sikert ért el Magyar Nemzeti Balettintézet növendéke

A 2022. február 18 és 22 között megrendezett TANZOLYMP nemzetközi balettversenyen két első, két második, egy harmadik és két döntős helyezést is elértek a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, akik ezzel kiérdemelték a részvételt a rendezvényt záró gálán is.

28 ország 350 versenyzője vett részt a berlini TanzOlymp-on, ahol növendékeink fantasztikus eredményeket értek el:
Ruip Katica: klasszikus balett: 1. helyezett, modern tánc: 2. helyezett,
Pollák Julianna Éva – Pásztor Júlia duó: klasszikus balett: 1. helyezett,
Bobvos Oliva: klasszikus balett: 2. helyezett,
Porkoláb Cecília: klasszikus balett: 3. helyezett
Bonecz Franciska - döntős
Varga Lilla Emese – döntős

Mestereik:
Radina Dace , Chernakova Olga, Kirejko Dmitrij Taraszovics és Vetési Adrienn.

A sikeres szereplésről az opera honlapja is beszámolt:

Taroltak a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei a táncolimpián

VIBE

2019 áprilisában növendékeink már 2. alkalommal vettek részt a rangos nemzetközi seregszemlén a bécsi VIBE versenyen, ahol a következő eredményeket érték el:

Pákozdi Réka Zsófia klasszikus balett junior 1 kategóriában 1. helyezést ért el (a Paquita című balettből bemutatott női variációval, Radina Dace mesternő betanításában

Csató Málna, Porkoláb Cecília, Sutherland Mia és Stepanian Anna kortárs csoport junior 1 kategóriában 2. helyezett lett (Vetési Adrienn Ends című munkájával, a koreográfus-mesternő betanításában)

A legkisebbek is sikeresen szerepeltek: az előkészítő/kezdő csoportból Pollák Julianna és Kiss Lukács Márton balett mini duó kategóriában 2. helyezést ért el (a Csipkerózsika című balettből Piroska és a Farkas koreográfiájával, Kiss Eszter mesternő betanításában)

A zsűri a „a jövő tehetsége” címmel különdíjban részesítette Pásztor Lilit (a Radina Dace által betanított Paquita női variáció, valamint a Vetési Adrienn által Celine Dion Ave Maria című számára betanított koreográfia előadásáért)

A versenyről a TáncBlog-on is olvashattunk:

A legkisebbek legnagyobb sikerei